Evlenirken Diyabetli Çocuklara Destek Olmak İster misiniz?

Ankara’dan Kocaeli’ye 1995 Eylülünde gelmiş ve hemen diyabetli çocukların sağlığı için çalışmaya koyulmuştum. Kocaeli’de bilinçli bir anneler grubu (Fatma hanım, Emel hanım…) vardı ve onlarla beraber hem diyabetli çocuklar için kamplar düzenlemek gibi ileri çalışmalara yöneldik hem de ben giderek diyabetli çocuklara bağlanarak bir yaşam sürmeye başladım. O yıllardan gönlümün defterinde bir çok çocuk/anne ismi vardır ( Çağrı, Tansu, Ebru, Tuğba, Duygu, Elif, Buse, Mükerrem ve daha niceleri); onlardan birisi de Melis Kolaylı’dır. Melis ve annesi Nilgün hanım, benim gözümde sade ve iyi insan olmanın örnekleri olduğu kadar, diyabet bakımında emek ve bilginin, günlük yaşam düzeninin öneminin farkında olan ve bunun gereğini yapan insanlardı. Melis, küçük kızım Zeynep’in de ortaokulda arkadaşı oldu ve sonraki yıllardaki kamplarda Zeynep de onunla aynı odada kalıp çocukların yaşamına karışmıştı.

Şimdi işte o Melis büyüdü, üniversiteyi bitirdi, ailesinin işinde çalışan bir iş insanı oldu ve evleniyor. Geçenlerde bana sanki bütün o birlikte geçirdiğimiz zamanların bir özeti gibi bir öneride bulundu:” Şükrü amca ben düğünüme gelenler adına, kamplara destek olmak amacıyla Diyabetli Çocuklar Vakfı’na bağışta bulunmak ve onlara bunu bir kartla duyurmak istiyorum” dedi. Bu öneri hem “diyabetle arkadaş” bir genç kızın hepimize mesajı olarak, hem de iyi bir kalbin diyabetli çocuklara armağanı olarak benim içimi titretti. Ondan izin alarak Melis için hazırladığımız kartı paylaşıyorum. Yolu, gönlü açık olsun; mutlu olsun. Şükrü amcasının hep yanında olduğunu bilsin.

Melis gibi evlenirken diyabetli çocuklara destek olmak, mutluluğunuzu, iyilikle taçlandırmak isterseniz bize başvurabilirsiniz.

Dr. Şükrü Hatun

sukruhatun@gmail.com

Bu gönderiyi paylaş