”Diyabet Teknolojilerinin Etkin Kullanımı ve Karbonhidrat Sayımı” konulu eğitim toplantısı yapıldı

Ülkemizde 20 bin civarında Tip 1 diyabetli çocuk yaşamaktadır ve bu çocukların sorunlarını, kapsamlı diyabet tedavisi anlayışı çerçevesinde çözmek mümkündür. Tip 1 diyabetli çocukların ve ailelerinin yaşamında fark yaratacak en önemli girişimler; hekim, diyetisyen, hemşire ve psikologlardan oluşan ekiplerle iyi klinik hizmet vermek, kapsamlı diyabet eğitimi ve teknoloji kullanımı olarak özetlenebilir. Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Diyabet Programı, bu temel gerekleri hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır ve bu çerçevede 3 Kasım 2018 günü Diyabet Teknolojilerinin Etkin Kullanımı ve Karbonhidrat Sayımı konulu eğitim toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıya İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Konya, Bursa ve Çorlu’dan 200 dolayında kişinin katıldığı eğitimde Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Diyabet Ekibinin yanı sıra Koç Üniversitesi Kimya ve Biyoloji Mühendisliği bölümünden Doç.Dr. Seda Kızılel, Virginia Üniversitesi Diyabet Teknolojileri Merkezi’nde Başak Özaslan, Diyabet Teknolojileri Derneği Genel Sekreteri Gökhan Aygün, Tip 1 diyabetli yakınları Rina Darsa, Asuman Turan, Cem Kurtuluş, Bülent Ecevit Sarıca, Nadiden Sarıca ve Tip 1 diyabetli Esra Avcı de sunumlar yaptılar. Tip 1 diyabet ve tedavisi ile ilgili her konudaki soruların cevaplandığı toplantı, katılan herkesin memnuniyeti ile sona erdi. Yılda iki kez düzenlenmesi planlanan toplantının ikincisi 2019’un ilk çeyreğinde düzenlenecek ve Ergenlik Çağında Diyabet Yönetimi konusu işlenecek.

3 Kasım 2018 toplantısının sunumlarına http://arkadasimdiyabet.com/yeni-teknolojiler/sunumlar-rehberler-kitaplar linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş